Sääasema

Käyttäjäkokemus Paul-Tech Sää- ja maa-asemasta

Käytännön Maamies 5/2023

 

Täsmäviljelyä Sää- ja maa-aseman avulla

Paul-Tech

Paul-Tech on virolainen startup, joka on perustettu vuonna 2019. Heidän maaperän mittauslaitteistonsa ja siihen liittyvän palvelun avulla viljelijä näkee peltomaasta kosteuden, lämpötilan ja tiettyjen ravinteiden tason reaaliajassa verkkoalustalla.

Paul-Tech esittely

FieldSense

Sääasema, joka on luotu tarkkuusmaatalouteen.

Langaton, aurinkoenergialla toimiva ja rakennettu seisomaan ulkona ympäri vuoden. Sääasemamme on kehitetty yhteistyössä tanskalaisten maanviljelijöiden kanssa ja valmistettu tanskalaisella maaperällä.

FieldSense sääaseman esittely

DataSense

Mittausasemassa yhdistyvät tarkka sää- ja maaperäolosuhteiden mittaus: Lämpötila, suhteellinen kosteus, ilmanpaine, sade, tuulen nopeus, tuulen suunta, tuulen maksiminopeus puuskissa, auringon säteily (PAR 400 – 700 nm) , höyrynpaine, salamoinnin määrä ja salaman etäisyys. Integroidulla Teros 12 maaperäsensorilla mitataan maan kosteus (VWC), lämpötila ja johtokyky. Lisäksi Farmiaisti pilvipalvelussa lasketaan tehollinen lämpösumma, haihduntapaine (VPD) ja kastepiste.

Mittausasemassa ei ole liikkuvia osia, joten se kestää vaativissa ulko-olosuhteissa huomattavasti pidempään, kuin perinteiset laitteet. Tuulimittaus tapahtuu ultraääniteknologian avulla ja sademittauksessa käytetään sähköistä anturia. Myös kalibroinnin tarve on vähäistä, jolloin luotettavuus on erinomainen ja elinkaarikustannukset ovat merkittävästi pienemmät mekaanisiin laitteisiin verrattuna.

DataSense Sääaseman esittely

Säävahti A41T12 sääasema Lämpötila suhteellinen kosteus ilmanpaine sade tuulen nopeus tuulen suunta tuulen maksiminopeus puuskissa auringon säteily höyrynpaine salamoinnin määrä ja salaman etäisyys maan kosteus (VWC) lämpötila johtokyky mittalaite datasense

Davis weather

Davis Weather esittely

Käyttökokemuksia sääasemista

AgroTeknoa hankkeen oli käytössä kesän 2020 aikana kolmea maatilakäyttöön soveltuvaa eri sääasemaa koeiltavana.

Uudet Teknologiat & Maatalous. Essi Saarelan käyttäjäkokemuksia maatalouden sääasemista.

 

Vertailussa avaimet käteen -sääasema Essi Saarinen Käytännön Maamies 8/2020

Nivalan Erkkilän aavalla sijaitseva Fieldsense (video)

FieldSense Sääasema (esittely)

FieldSense sääaseman asennus Haapajärven Jedu:n Maa- ja metsätalousyksikköön (video)