Hankkeen käytössä olevat laitteet

Hankkeen käytössä ja testauksessa on uutta teknologiaa edustavia laitteita (luettelo alla). Jos olet kiinnostunut testaamaan jotakin laitetta, voit olla yhteydessä projektipäällikkö Jari Vierimaahan p. 040-3447 256.  Erilaisista uusista laitteista/ mittareista voit esittää myös toiveita ja niitä voidaan hankkia hankesuunnitelman puitteissa.


Mangaanimittari
Helppokäyttöinen ja tarkka mittalaite mangaanin puutosten mittaukseen.

Sääasema
Maatilakäyttöön soveltuva sääasema.

GrainSense
Helppokäyttöinen ja tarkka kannettava viljalaboratorio, joka analysoi viljelykasvien valkuais-, kosteus-, öljy- ja hiilihydraattipitoisuuden muutamassa sekunnissa.

NIR-mittauslaite
Helppo ja nopea mittauslaite rehun (heinä, säilörehu, vilja, ape) analysointiiin.

Fosforimittari
Mittaa fosforin suoraan kasvustosta.

Lehmien aktiivisuusanturit
Järjestelmän avulla seurataan lehmän aktiivisuuden muutoksia, jonka kautta tunnistetaan mm. lehmän kiima-aika.

Kuntoluokkakamera
Tekee päivittäin automaattisen ja tarkan kuntoluokituksen. Kuntoluokitusta voi hyödyntää ruokinnan optimoinnissa, eläinten terveyden ja maidontuotannon kehittämisessä.

Lämpökamera
Lämpökamera on laite, joka muodostaa kuvan esineen tai olennon pintalämpötilasta sen lähettämän infrapunasäteilyn perusteella samaan tapaan kuin tavallinen kamera muodostaa kuvan näkyvän valon perusteella. Lämpökuvasta voidaan määrittää kohteen pintalämpötila asteina.

Ajo-opastimet ja automaattiohjaus
Traktorin, puimurin ja työlaitteen merkistä riippumattomat Trimble®:n täsmäviljelyratkaisut auttavat suoriutumaan pellolla tehtävistä toimenpiteistä tarkemmin, nopeammin ja tehokkaammin.

Rehun kuiva-ainemittari
Kuiva-ainemittarilla voit mitata säilörehun, appeen tai kasvuston kuiva-ainepitoisuuden noin 15 minuutissa.